4 ideeën + tips om sociale media voor jouw bedrijf in te zetten

Je weet dat social media je online zichtbaarheid kan vergroten, maar welke content is waardevol en relevant om te posten? En hoe pak je dat precies aan?  

De marketingexperts van Freelance Office geven jou 4 ideeën om socialmedia voor jouw bedrijf in te zetten + praktische tips en voorbeelden om vandaag nog aan de slag te gaan met jouw zakelijke sociale media kanalen (LinkedIn, Facebook/Instagram)!  


1. Laat jezelf of jouw bedrijfsprojecten zien 

Sociale media is anno 2023 nog steeds relevant om op een laagdrempelige manier potentiële klanten te bereiken en top-of-mind te blijven bij jouw doelgroep. Per sociale media kanaal kun je inspelen op de leeftijdscategorie en gebruiker – voor Facebook en Instagram gebruik je bijvoorbeeld meer entertainende content zoals teambuildings en feestdagen en voor LinkedIn weer serieuzere topics. 

Vergeleken met 10 jaar geleden zijn Facebook en LinkedIn echter wel geëvolueerd, tegenwoordig worden ook leuke persoonlijke verhalengroeimomenten en struggles gedeeld. Zo kan je ervoor kiezen om als ondernemer jezelf als boegbeeld van jouw bedrijf neer te zetten. Mensen vinden het fijn om een persoonlijk gezicht te zien. Zo was Steve Jobs onlosmakelijk verbonden met Apple en Gert Verhulst met Studio 100.  

Wil je nog een stapje verder gaan en direct veel mensen bereiken? Kies dan voor adverteren op sociale media. 

Onze sociale media tip: vertel iets over hoe je bent begonnen als ondernemer en jouw eigen bedrijf uit de grond hebt gestampt, ondersteunt met een foto van jezelf!


Foto van werknemers Freelance Office en zaakvoerster Saartje die lachend in de camera kijken voor een sociale media foto2. Onderscheid jezelf van concurrenten  

Het is misschien de basis van marketing, maar zeker eentje om niet te vergeten: jouw unieke verkoopargumenten laten zien. Wat onderscheidt jou van je concurrent, waardoor de klant voor jou moet kiezen?  

Speel jij bijvoorbeeld in op duurzaamheid, kwaliteit boven kwantiteit, of een snelle service, dan kun je dat in jouw sociale media posts laten zien. Hieronder een voorbeeld hoe wij als Freelance Office laten zien dat we ook ad hoc en tijdelijk invallen om werk op te vangen. 

Onze sociale media tip: definieer jouw unieke verkoopargumenten en laat deze regelmatig voorbijkomen in een sociale media post om te laten zien aan jouw doelgroep.Ontdek onze marketingdiensten >>


3. Klantenvertrouwen bouwen  

Lezen we niet allemaal eerst de recensies, voor we een grote aankoop doen? Dat geldt ook voor sociale media. Als een potentiële klant die jouw bedrijf leert kennen, ziet dat jij veel positieve reviews hebt, zal diegene door dit sociaal bewijs eerder geneigd zijn om met jou in zee te gaan. Nu nog aan jou om reviews te delen (of je schakelt onze hulp als sociale media beheerder in)!   

Onze sociale media tip: vraag reviews aan bestaande klanten, maak er een post van en deel de reviews op jouw sociale media kanalen.   4. Employer branding  

Heb je er al aan gedacht om sociale media in te zetten voor positieve employer branding en recruitment? Kort samengevat is employer branding jouw aantrekkelijkheid als werkgever voor huidig en toekomstig personeel. Dit wordt ervaren door bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden, fijne teambuildings of andere waarden die jij biedt.  

Sociale media kanalen zijn uiterst geschikt om jouw werkcultuur te laten zien aan potentieel personeel én om de teamgeest te doen groeien. Plus, het vergroot het bereik van jouw zoektocht. 

Bovendien kun je vacatures delen in relevante Facebookgroepen, handig om met een klein budget toch een groot bereik aan mogelijk personeel te vinden. Wist je dat veel werknemers tegenwoordig hun nieuwe baan via hun connecties op LinkedIn vinden?  

Onze sociale media tip: laat een werknemer aan het woord om iets te vertellen over het bedrijf, wie kent jouw bedrijf immers beter dan jouw huidige personeel? Hieronder een voorbeeld van Freelance Office.   Door het opvolgen van deze tips sta je gegarandeerd al een stuk steviger in jouw sociale media schoenen! Mis je echter nog tijd of expertise om hiermee aan de slag te gaan? Voel je je niet thuis in de online advertentiewereld? Schakel dan de experts van Freelance Office in als jouw sociale media beheerder.


Wij maken jouw bedrijf online zichtbaar met sociale media

Bij Freelance Office zijn we bereikbaar voor last-minute acties, zetten we jouw sociale media huisstijl op punt en krijg je een maandelijks contentoverzicht. Heeft jouw bedrijf een grote boost nodig? Wij faciliteren ook advertenties met effectieve targeting en strategie in Facebook, Instagram, LinkedIn en Google Ads voor een groter bereik van jouw boodschap! Volg ons op sociale media of bekijk onze Google Bedrijvenpagina

30 mei 2023

menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x