Jouw netwerk, een pot goud in je smartphone

Vaak wordt netwerken gezien als “gladde verkoop-praat”, hét moment waarop jij in de schijnwerper verschijnt en je jouw dienst volledig kan verkopen. Jammer genoeg is één van de belangrijkste meerwaarde van netwerken minder gekend: hoe ruimer je netwerk, hoe duurzamer & vollediger jouw dienst en/of product kan zijn. Hieronder  benoemen we graag 3 manieren waarop wij ons netwerk ten volle “gebruiken”. 

  1. Leren van anderen 

Als ondernemer ben je constant aan het bijleren. Je kan blijven zoeken hoe je jezelf kan bijscholen. Vergeet ook niet dat je steeds omringd bent met ondernemers die vaak op hetzelfde punt hebben gestaan als jij. Misschien staan ze nu exact op hetzelfde punt en zitten ze met dezelfde leervragen waardoor je samen in discussie kan gaan en bijleren. 

  1. Netwerken tot de ² 

Wees nieuwsgierig naar het netwerk van anderen. Vraag geregeld eens naar hoe jij kan helpen om zelf een connectie te maken en leg niet altijd de focus op jezelf of je onderneming. Misschien ken jij wel de juiste persoon om iemand binnen jouw netwerk te helpen? Op die manier blijf je top-of-mind bij jouw netwerk als meerwaarde en zal je sneller gecontacteerd worden.  

  1. Creatieve raad van bestuur 

Door te netwerken, neem je afstand van je onderneming en kijk je met anderen naar wat je juist aan het doen bent. Sta je nog op de juiste plek om je doelen te bereiken? Zijn er opportuniteiten die aan je voorbijgaan? Laat andere gerust eens door je gedachten gaan en ga in gesprek met een kritische kijk met collega-ondernemers. 

Netwerken blijft een belangrijke tool om je business te doen groeien. Vergeet zeker niet dat de opvolging van jouw netwerk hier een belangrijk onderdeel van is. Heb je al contact opgenomen met die ene lead van het vorige netwerk-event? Heb je ook de gevraagde gegevens al doorgegeven van jouw contact aan iemand binnen jouw netwerk? Zijn alle contactgegevens nog up-to-date? Zijn er nieuwe contactpersonen of werknemers bij jouw klanten? Ook deze administratieve taken zijn niet te onderschatten in waarde. Een regelmatige poetsbeurt in je smartphone is dus zeer noodzakelijk. 

 

Weet jij nog een leuk netwerkevent waar we zeker niet mogen ontbreken? Laat het ons weten en hopelijk tot dan!  


15 december 2021

menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x